Kuřecí s kozím sýrem

Kuřecí s kozím sýrem

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou bez kosti
  • 50 g kozího sýru chèvre
  • jarní cibulka
  • 1 – 2 lžíce medu
  • červené papriky
  • zelené papriky
  • 300 g žampionů
  • 1 lžíce Podravka Natur grill classic kořenící směsi
  • 4 lžíce hořčice

 

Příprava

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na řízky a zlehka naklepejte. Smíchejte kozí sýr s najemno nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Na každý řízek rozetřete 1 nebo 2 lžičky sýrové směsi. Řízek přeložte napůl a zajistěte párátkem.
  2. Přeložené řízky potřete trochou medu, posypte kořenící směsi Podravka Natur grill classic a vložte na rozpálený gril vymazaný olejem.
  3. Grilujte 5 až 7 minut z každé strany.
  4. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na větší kusy. Žampiony překrojte. Papriky, žampiony a bílé části jarní cibulky grilujte, dokud nebude zelenina hotová.

Servírování: Plněné kuřecí prsa podávejte s hořčicí a grilovanou zeleninou.

Rada: Můžete použít také nastrouhaný zralý kozí sýr. Před použitím nezapomeňte med rozehřát.

 

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/dbf0d866-6182-11eb-a08b-0242ac12003c/kureci-s-kozim-syrem/

 

 

Ingredience:

kuřecí prsní žampiony