Domácí kečup, který si zamilujete

Domácí kečup, který si zamilujete

Suroviny:

  • 10 kuliček černého pepře
  • 25 dkg jablka
  • 15 dkg cukru
  • špetka mleté skořice
  • 2 kg rajčat
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 25 dkg cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 150 ml vody
  • 150 ml 8% octa
  • 1 lžíce soli
  • 3 ks hřebíčku

Příprava:

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

 

Co říkáte? Opět další jednoduchý recept. Babička ho připravuje, co si pamatuju a musím říct, že se to ani za mák nedá srovnat s tím kupovaným. Tudíž, pokud jste odpůrci kupovaného kečupu, tenhle určitě vyzkoušejte, protože si jej oblíbíte!

Ingredience: