Domácí kečup, který si zamilujete
Suroviny:
- 10 kuliček černého pepře
- 25 dkg jablka
- 15 dkg cukru
- špetka mleté skořice
- 2 kg rajčat
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 25 dkg cibule
- 2 ks bobkového listu
- 5 kuliček nového koření
- 150 ml vody
- 150 ml 8% octa
- 1 lžíce soli
- 3 ks hřebíčku
Příprava:
Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.
Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.
Co říkáte? Opět další jednoduchý recept. Babička ho připravuje, co si pamatuju a musím říct, že se to ani za mák nedá srovnat s tím kupovaným. Tudíž, pokud jste odpůrci kupovaného kečupu, tenhle určitě vyzkoušejte, protože si jej oblíbíte!
Ingredience: