Čokoládové sachrové krychle s vločkou

Čokoládové sachrové krychle s vločkou

 

Doba přípravy: 5 hodin

Ingredience:

Na těsto:
120 g másla
140 g cukr moučka
4 žloutky
60 ml Čerstvé smetany z Valašska ke šlehání
120g čokolády
mleté nové koření
4 bílky
120 g polohrubé mouky

Na dokončení:
150 g meruňkového džemu
čokoládová poleva
kakao
bílá čokoláda

 

Postup:

Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a za občasného zamíchání ji necháme trochu zchladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Zašleháme do ní rozpuštěnou čokoládu a nové koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme spolu s prosátou moukou do našlehané hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a potřený máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 – 35 minut. Pokud pak do těsta zapíchneme špejli, nesmí se na ni lepit, ale nesmí být vysušené. Upečený plát necháme chvíli zchladnout na mřížce, pak ho pomocí papíru stáhneme z plechu a necháme zcela vychladnout.

Upečený vychladlý plát potřeme meruňkovou zavařeninou, posypeme kakaem, necháme chvíli zatuhnout a pak ho nakrájíme na malé krychličky asi 3 cm. Potřeme je po stranách pomocí štětečku rozehřátou čokoládovou polevou (nebo je do čokolády namáčíme) a necháme na mřížce ztuhnout.

Nakonec na krychličky nakreslíme tenkými linkami bílkové polevy vločky a necháme je zaschnout, a nebo je vytvoříme z bílé čokolády.