Grilovaná vepřová žebra v marinádě z BBQ balzamikového krému, švestkových povidel a česneku

Grilovaná vepřová žebra v marinádě z BBQ balzamikového krému, švestkových povidel a česneku

Co budeme potřebovat?
-2 kg vepřových žeber uvařených doměkka
-1 BBQ balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
-100 g švestkových povidel
-6 stroužků rozdrceného česneku
-100 g kečupu
-1 kávová lžička uzené mleté papriky
-bageta
-4 větvičky cherry rajčátek
-olivový olej

Z BBQ balzamikového krému, povidel, kečupu, 4 stroužků česneku, soli a 5 lžic olivového oleje připravíme marinádu, do které dáme uvařená žebra marinovat, nejlépe přes noc. Zbylé dva stroužky česneku smícháme s olivovým olejem a solí, touto směsí potřeme rozpůlené bagety. Žebra grilujeme pomalu na středně rozpáleném grilu z obou stran. Bagety a cherry rajčata ogrilujeme těsně před podáváním. Část ogrilovaných rajčat rozmačkáme na bagetách vidličkou, část ponecháme na ozdobu.

Ingredience: