Domácí řepové gnocchi

Ingredience
- 400 g červené řepy
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
- 400 g moučných brambor
- sůl
- cca 400 g jemné krupičky Babiččina volba
- 1 vejce
- 60 g másla
- mletý černý pepř
- 2 hrsti listů rukoly
- 200 g pečeného kuřecího masa
- hoblinky parmazánu na posypání
Postup
Řepu omyjte, rozkrájejte na čtvrtky a dejte na plech s pečicím papírem. Přidejte rozmáčknuté stroužky česneku, zalijte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut doměkka. Řepu s česnekem nechte vychladnout, oloupejte a rozmixujte.
Brambory důkladně omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je, oloupejte a nastrouhejte najemno.
Do mísy nasypte krupici, přidejte brambory, vejce, sůl, červenou řepu s česnekem a vypracujte vláčné těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte z těsta válečky o průměru 2 cm. Rozkrájejte je na 2 cm dlouhé špalíčky a vytvarujte z nich gnocchi. Jemně je zploštěte vidličkou.
Vařte v osolené vodě na mírném ohni, až vyplavou na hladinu (nevařte je v příliš horké vodě a moc dlouho, jinak ztratí výraznou růžovou barvu). Vyjměte je pomocí děrované naběračky a nechte je okapat. Na pánvi rozehřejte máslo a gnocchi s natrhanými kousky masa krátce opečte. Dochuťte solí a pepřem.
Na talíře rozdělte okapané omyté listy rukoly, přidejte gnocchi, maso a zakapejte olejem. Podávejte dle chuti posypané sýrem.
zdroj/foto: GoodMills Česko