Domácí řepové gnocchi

Domácí řepové gnocchi

Ingredience

  • 400 g červené řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
  • 400 g moučných brambor
  • sůl
  • cca 400 g jemné krupičky Babiččina volba
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • mletý černý pepř
  • 2 hrsti listů rukoly
  • 200 g pečeného kuřecího masa
  • hoblinky parmazánu na posypání

 

Postup

Řepu omyjte, rozkrájejte na čtvrtky a dejte na plech s pečicím papírem. Přidejte rozmáčknuté stroužky česneku, zalijte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut doměkka. Řepu s česnekem nechte vychladnout, oloupejte a rozmixujte.

Brambory důkladně omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je, oloupejte a nastrouhejte najemno.

Do mísy nasypte krupici, přidejte brambory, vejce, sůl, červenou řepu s česnekem a vypracujte vláčné těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte z těsta válečky o průměru 2 cm. Rozkrájejte je na 2 cm dlouhé špalíčky a vytvarujte z nich gnocchi. Jemně je zploštěte vidličkou.

Vařte v osolené vodě na mírném ohni, až vyplavou na hladinu (nevařte je v příliš horké vodě a moc dlouho, jinak ztratí výraznou růžovou barvu). Vyjměte je pomocí děrované naběračky a nechte je okapat. Na pánvi rozehřejte máslo a gnocchi s natrhanými kousky masa krátce opečte. Dochuťte solí a pepřem.

Na talíře rozdělte okapané omyté listy rukoly, přidejte gnocchi, maso a zakapejte olejem. Podávejte dle chuti posypané sýrem.

 

 

 

 

 

 

zdroj/foto: GoodMills Česko