Krůtí kapsy se zapečenou farmářskou zeleninou
Suroviny
- Krůtí prsa 600 g
- Hnědé žampiony 150 g
- Sůl dle chuti
- Šunka sušená 4 plátky
- Máslo 4 lžíce
- Paprika žlutá 1 ks
- Lilek 1 ks
- Oregano 10 snítek
- Máslo 60 g
- Fazolky mražené 100 g
- Slanina z farmářského trhu 50 g
- Pepř mletý černý dle chuti
- Olivový olej dle potřeby
- Paprika červená 1 ks
- Cuketa 1 ks
- Rajče 2 ks
- Strouhanka 100 g
- Máslo na vymazání
-
Papriky zbavíme semínek. Cuketu, lilek i rajčata omyjeme a spolu s paprikami vše nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu dáme do mísy a promícháme se 3 lžícemi oleje. Podle chuti osolíme.
Oregano omyjeme, osušíme a lístky nasekáme nadrobno. Do mísy nasypeme strouhanku, přidáme špetku soli, na kousky nakrájené máslo a oregano. Směs promícháme a prsty zpracujeme drobenku.
Zeleninu rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek a rovnoměrně zasypeme drobenkou. Miskami zlehka poklepeme o pracovní desku, aby se drobenka dostala trochu níže. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut.
Maso očistíme, nakrájíme na plátky a přes fólii je důkladně naklepeme. Fazolky krátce spaříme ve vroucí vodě a po vychladnutí nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Slaninu opečeme na suché rozehřáté pánvi. Přidáme žampiony a společně orestujeme. Pak vmícháme fazolky a ochutíme solí a pepřem. Směs necháme zchladnout. Na plátky rozdělíme náplň, přehneme je a zabalíme. Kapsy obtočíme plátkem sušené šunky a zpevníme párátkem.
V pánvi rozehřejeme olej a maso pozvolna opečeme ze všech stran dozlatova. Pak jej vyjmeme a ve výpeku rozmícháme máslo. Dochutíme solí a pepřem. Kapsy přelijeme výpekem a podáváme se zapečenou zeleninou.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kruti-kapsy-se-zapecenou-farmarskou-zeleninou/1607