Candát na ghíčku

 

Suroviny:
1 menší candát (může být i pstruh)
10-20 g hladké mouky
120 g BIO Ghí od Českého Ghíčka
1 BIO citron
sůl a pepř

Postup:
Candáta vykucháme, očistíme, opláchneme, osušíme. Pak ho jemně osolíme, opepříme a hojně pokapeme šťávou z poloviny citronu. Následně ho necháme v chladničce asi 15 minut odpočinout. Pak rybu ze všech stran pečlivě obalíme v hladké mouce. Ve vyšší pánvi rozehřejeme 120 g BIO Ghí od Českého Ghíčka a rybu na něm ze všech stran opečeme do zlatova. Upečeného candáta podáváme politého BIO Ghí od Českého Ghíčka a ozdobeného plátkem citronu. Jako příloha jsou nejvhodnější brambory pečené nasucho v troubě a zeleninový salát.

 

Tip: Bio Ghí od Českého Ghíčka koupíte na www.ceskeghicko.cz za 422 Kč (760 ml)

Zdroj: www.ceskeghicko.cz

 

 

 

Ingredience:

ghíčko