Mandlové ovocné knedlíky

Mandlové ovocné knedlíky

SUROVINY

 

POSTUP

1) Mandle si rozmixujeme, přemístíme do misky a přidáme k nim tvaroh, citronovou šťávu, kokosový olej, skořici a rýžovou mouku.
2) Těsto by mělo mít konzistenci, abychom z něj mohli následně tvarovat kuličky. Pokud je moc tuhé, zředíme vodou podle potřeby.
3) Nakonec osladíme medem.
4) Vezmeme si vždy jednu vypeckovanou švestku a obalíme jí ve mandlovém těstě, tak aby nikde žádný kus švestky neprosvítal.
5) Ze směsi vytvarujeme cca 10–12 knedlíků.
6) Středně velký hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu.
7) Připravené knedlíky vhodíme do vroucí vody. Hotové jsou poté, co vyplavou na povrch.
8) Knedlíky rozdělíme na připravené talíře a můžeme podávat například s jogurtem, ovocem či medem.