Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou

Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 25 minut Náročnost: *

Ingredience:

4 plátky chleba
4 menší papriky
2 stroužky česneku
1 ks Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové od Jaroměřická mlékárna, a. s.
rozmarýn, sůl, pepř, petrželka

 

 

Postup:

  1. Papriky v celku položíme na gril a necháme celé spálit. Poté je dáme pod vlhkou utěrku a necháme je zapařit. Budou se nám lépe loupat.
  2. Plátky chleba na grilu opečeme z obou stran, necháme zlehka vychladnout a namažeme je pomazánkou.
  3. Spařené papriky oloupeme rozpůlíme a vyndáme z nich semínka. Poté je na grilu necháme prohřát. Potíráme olejem s rozmačkaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.
  4. Papriky poklademe na chleby, osolíme, opepříme a nakonec posypeme petrželkou.

 

 

 

Zdroj fotek: regionalnipotravina.cz

 

Ingredience:

chleba paprika červená