Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty

Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty

SUROVINY

POSTUP

1) Bulgur zalijte horkou vodou, osolte malou lžičkou soli a vařte na mírném plameni 10 minut. Dalších 5 minut jej nechejte pod pokličkou dojít, poté nakypřete vidličkou a nechejte zchladnout.
2) Lilek nakrájejte na kostičky.
3) Rozehřejte olivový olej a nakrájený lilek na něm na středním plameni orestujte. Pak jej přidejte k bulguru.
4) Sušená rajčata a cherry rajčátka nakrájejte na kostičky, petrželovou nať nasekejte najemno. Vše společně s rukolou promíchejte s uvařeným bulgurem.
5) Salát podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte olivový olej.
6) Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.

TIP: 
Salát můžete ozdobit několika černými olivami a pár lístky čerstvé petrželové natě.