Kuřecí madras

Kuřecí madras

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou / stehenních řízků
  • 2 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 5cm kus zázvoru
  • 400 g rajčat v konzervě
  • Koření:
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého chilli
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté pískavice (nemusí být)
  • 1 lžička garam masaly
  • Kuřecí / zeleninový vývar dle potřeby
  • Ghí / máslo napůl s rostlinným olejem

Postup

  1. Cibuli, zázvor a česnek rozmixujte ve food procesoru najemno. Na pánvi rozehřejte ghí a přidejte připravenou pastu z cibule. Smažte na nízkém plamenu asi 10 minut (směs by měla mít jen kolem 100 stupňů). Poté přidejte koření kromě garam masaly a pokračujte ve smažení další 3 minutky. Nyní přidejte maso nakrájené na větší kostky a rajčata. Až se maso zatáhne, přilijte asi 150 ml vývaru a vařte asi 15 minut, dokud nebude maso téměř hotové. Nakonec přidejte garam masalu a vařte ještě asi 5 minut.
  2. Ochutnejte a případně dochuťte solí. Servírujte posypané koriandrem s rýží basmati nebo naanem.

 

Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook. Více na marksandspencerfood.cz

 

 

 

Ingredience: