Jablečno-dýňové pité
přísady
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 80 g Korunního cukru moučka
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 vejce a 1 vejce na pomazání
- 120 g másla
- 1 listové těsto
Ostatní:
- 500 g nastrouhaných jablek
- 200 g dýně Hokkaido
- 100 ml vody
- 4 hřebíčky, 1 a ¼ PL mleté skořice
- 1 PL Korunního cukru krystal
- Korunní cukr moučka - mlýnek
- formu a papír na pečení
příprava
Nejprve si připravíme těsto. Do větší misky nasypeme mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, vejce a máslo. Z ingrediencí ručně vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit. Zatímco nám těsto chladne, připravíme si dýňový krém.
Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou dýni spolu s hřebíčkem a skořicí, zalijeme trochou vody a povaříme asi 10 minut. Následně odlijeme přebytečnou vodu a směs rozmixujeme tyčovým mixérem.
Mezitím, co nám směs chladne, nastrouháme si jablka. Tato pak ručně vyždímáme a navrstvíme do formy vystlané pečicím papírem a listovým těstem. Posypeme skořicí, lžící krystalového cukru a polijeme vychlazenou dýňovou směsí.
Přikryjeme těstem, které jsme si vyváleli na pomoučené desce a okraje těsta uzavřeme. Vrch propícháme vidličkou, potřeme vajíčkem a pečeme při teplotě 180 ° C asi 30 minut. Nakonec koláč dozdobíme moučkovým cukrem v mlýnku.
Zdroj: www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/jablecno-dynove-pite/
Ingredience: