Kuřecí Hot dogy na řecký způsob
Příprava: 45 minut Počet porcí: 4
Ingredience:
- 4 párky z kuřecího masa,
- 300 g majonézy,
- 2 lžíce ouza, sambuca či pastisu,
- mořská sůl, čerstvě mletý pepř,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 mangold nebo 600 g mladého (baby) špenátu,
- 2 stroužky česneku,
- 1 salátová okurka,
- 1 červená cibule,
- 1 lžíce strouhané citronové kůry,
- 4 ciabatty
Postup přípravy:
1/ Nejprve smíchejte majonézu a likér, osolte a opepřete. Prozatím dejte do chladničky.
2/ V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte mangold (špenát vhoďte jen na minutu), česnek, citronovou kůru a míchejte 2–3 minuty, až mangold zavadne. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
3/ V uvolněné pánvi na 1 lžíci oleje opékejte klobásky dozlatova za stálého obracení – trvá to celkem 10 – 12 minut. Uchovejte horké.
4/ Proříznuté pečivo potřete ochucenou majonézou, naplňte klobáskami, mangoldem nebo špenátem, na plátky nakrájenou okurkou a červenou cibulí. A lmůžete idhned podávat.
TIP! Majonézu můžete nahradit i pravými řeckými tzatziki!
zdroj/foto: Drůbežářský závod Klatovy