Kuřecí Hot dogy na řecký způsob

Příprava: 45 minut Počet porcí: 4

Ingredience: 

  • 4 párky z kuřecího masa, 
  • 300 g majonézy, 
  • 2 lžíce ouza, sambuca či pastisu, 
  • mořská sůl, čerstvě mletý pepř, 
  • 2 lžíce olivového oleje, 
  • 1 mangold nebo 600 g mladého (baby) špenátu, 
  • 2 stroužky česneku, 
  • 1 salátová okurka, 
  • 1 červená cibule, 
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry, 
  • 4 ciabatty 

 

Postup přípravy:

1/ Nejprve smíchejte majonézu a likér, osolte a opepřete. Prozatím dejte do chladničky.

2/ V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte mangold (špenát vhoďte jen na minutu), česnek, citronovou kůru a míchejte 2–3 minuty, až mangold zavadne. Vyjměte z pánve a dejte stranou. 

3/ V uvolněné pánvi na 1 lžíci oleje opékejte klobásky dozlatova za stálého obracení – trvá to celkem 10 – 12 minut. Uchovejte horké.

4/ Proříznuté pečivo potřete ochucenou majonézou, naplňte klobáskami, mangoldem nebo špenátem, na plátky nakrájenou okurkou a červenou cibulí. A lmůžete idhned podávat.


TIP! Majonézu můžete nahradit i pravými řeckými tzatziki!

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Drůbežářský závod Klatovy

 

Ingredience:

cibule červená česnek