Krevetové kari

Krevetové kari

SUROVINY

 

POSTUP

1) Krevety očistíme. Hlavy a krunýř z krevet dáme stranou.
2) Na pánvi na lžíci řepkového oleje orestujeme krevety a na plátky nakrájený česnek. Odstavíme.
3) V rendlíku rozehřejeme 1 lžičku řepkového oleje. Přidáme krunýře a hlavy z krevet. Lehce podrtíme vařečkou a podlejeme vodou (150ml).
4) Na mírném plameni necháme 10 minut povařit. Poté přecedíme do misky a odložíme stranou.
5) Krevety s česnekem vrátíme na plotýnku. Přidáme cukrový hrášek, květák a orestujeme.
6) Poté zasypeme kari a zalijeme vývarem z krunyřů z krevet.
7) Vyredukujeme na polovinu (cca 10 minut).
8) Poté přilijeme smetanu, přidáme zbytek koření společně se šťávou a kůrou z limetky.
9) Směs se nejlépe hodí k rýži.
Ingredience: